Bedrijfsnieuws Aviko Potato

aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator Agrifoto2

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
aardappelen

BB TV Aardappeldebat deel 2

Toekomst aardappel valt of staat met samenwerking

De fritesaardappelsector in Noordwest-Europa zet in op een forse groei van de aardappelafzet. Hoe denken Dick Zelhorst (Aviko Potato), Wim van de Ree (Nedato) en Jan van Hoogen (Agrico) dat te realiseren? Dat begint bij het structureel betalen van een kostprijs plus.
7 September 2021
aardappelen Agrifoto2

Inside Aardappelen

Resultaten proefrooiingen lopen ver uiteen

De proefrooiingen die de afgelopen dagen gepubliceerd zijn laten een gemengd beeld zien. De resultaten van de verschillende organisaties lopen van onder tot boven gemiddelde opbrengsten. Wat wel weer wordt bevestigd is dat de opbrengsten op perceelniveau ver uit elkaar lopen.
31 Augustus 2021
aardappelen Agrifoto Innovator

Inside Aardappelen

Grote verschillen in opbrengst tussen percelen

In de proefrooiingen van het Belgische PCA blijft de opbrengst van Bintje achter op het meerjarig gemiddelde. De spreiding in opbrengst tussen de percelen is bij zowel Bintje als Innovator groot. Net als in eerdere proefrooiingen van ander rassen.
24 Augustus 2021
aardappelen Agrifoto

Inside Aardappelen

Aviko komt met eerste resultaat proefrooiing

Aardappelverwerker Aviko heeft de resultaten van de eerste proefrooiing dit seizoen bekend gemaakt. Is het beeld vergelijkbaar met de proefrooiingen van de vroege aardappelen?
3 Augustus 2021
aardappelen poten Polen Agrifoto2

Inside Aardappelen

Farm Frites en Aviko breiden uit in Polen

Farm Frites Poland SA – de joint venture tussen Farm Frites en Aviko Potato – gaat zijn productiecapaciteit in het Noord-Poolse Lębork uitbreiden. In 2023 moet de nieuwe productielijn voor frites operationeel zijn. De grootste klant van de aardappelverwerker is Polen.
26 Juli 2021
aardappelen Agrifoto Zetmeel zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Fabriek Aviko Rixona in Oostrum flink op de schop

De Aviko Rixona fabriek in Oostrum wordt flink onderhanden genomen. De verwerkingscapaciteit wordt uitgebreid van 40 naar 60 ton per uur. De grote uitdaging daarbij is dat de fabriek open blijft tijdens de verbouwing.
10 Juni 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Aardappelen

Aviko Potato gaat voor langetermijncontract

Door een tweejarig vastprijscontract af te sluiten kunnen aardappeltelers bij Aviko Potato stabiliteit creëren in de contractprijzen. De verwerker wijzigt wel het maximaal aantal tonnen dat per hectare kan worden vastgelegd. Naar verwachting kan de pool daarom verder groeien. Ingestoken wordt op een stabilisatie van het areaal.
30 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief