Jaap Majoor

kaas

Opinie Jaap Majoor

Wat heeft u gegeten vandaag?

Heeft u vandaag gegeten? Iedereen zal ja zeggen en heeft wat gegeten. Allemaal voedsel -  gangbaar, biologisch of vegetarisch - geleverd door onze boeren. Bent u naar de wc geweest? Iedereen zegt ja. Waar is uw ontlasting gebleven? In het riool. Weg dus. Alle producten die de boer aan ons levert, worden door ons mensen opgegeten, maar wij geven niets terug aan de boer. Telkens weer verliest hij zijn voedingsstoffen in de producten, die hij afvoert naar ons mensen.
19 Juli 2022
oog

Opinie Jaap Majoor

Meten met twee maten in stikstof en privacy

De Nederlandse bevolking is erg op zijn privacy gesteld. Wanneer mensen politici bedreigen op hun privéadres, kan dat absoluut niet. Je mag een andere mening hebben, maar als je het niet met elkaar eens bent, is intimideren uit den boze. Zelfs in een discussie hoor je elkaar te respecteren en geen dreigementen naar elkaar te uiten. De mensen die dat doen, verlagen daarmee zichzelf. Maar wat schetst mijn verbazing.
26 Januari 2022
vliegtuig vliegen

Opinie Jaap Majoor

Van ruilen komt huilen in Nederlandse stikstofcrisis

De rechter heeft uitspraak gedaan: Schiphol en de Amercentrale in Geertruidenberg hebben hun stikstofvergunningen niet in orde. Beiden moeten inkrimpen om hun uitstoot te verlagen. Maar hoe kom je aan stikstofvergunningen? Alleen de landbouw heeft ze.
22 December 2021
transport Brexit Engeland

Opinie Jaap Majoor

Opent Engeland na de brexit onze ogen?

Omdat Engeland nu buiten de EU valt, is het voor hun moeilijker geworden om mensen uit Oost-Europa een werkvergunning te geven. Gevolg: het land is ontwricht door een gebrek aan werknemers voor het uitvoeren van het dagelijks werk. Dit moet toch ook onze ogen openen.
22 Oktober 2021
koeien

Opinie Jaap Majoor

Stikstofcrisis wordt steeds onbegrijpelijker

De stikstofcrises wordt steeds onbegrijpelijker. Gaan we met het beleid dat wordt gevoerd echt het klimaat verbeteren of is het tijd voor een eerlijke kijk op het milieu en onze boeren?
5 Oktober 2021
vliegtuig vliegen

Opinie Jaap Majoor

Niet alles kan, geldt vooral voor de consument

Onlangs las ik in het vakblad de Boerderij over de toekomst van de landbouw. Zij gaan ervan uit dat er in 2023 een nieuw kabinet komt met een langetermijnvisie. Dat zou heel mooi zijn. Gezien de grote tegenstelling tussen links en rechts, zal dit niet eenvoudig zijn en dan zeker geen langetermijnvisie.
16 September 2021
ploegen Agrifoto grondbewerking biologisch Ecoploeg

Opinie Jaap Majoor

Hoe moet het nu verder met de landbouw?

Ik maak me ernstig zorgen om de toekomst van onze boeren en de toekomst van circa 435.000 mensen, die werkzaam zijn bij toeleveranciers en verwerkers van onze landbouwproducten. Immers wanneer de boeren uit Nederland weg moeten, komen ook heel veel toeleveranciers, transport, dienstverleners en verwerkers zonder werk.
4 September 2021
Mark Rutte

Opinie Jaap Majoor

Mijn vertrouwen in politiek is gedaald naar nul

Nederland zit 3% onder de toegewezen norm van het stikstofplafond. Toch worden de boeren in Nederland aangewezen als de veroorzakers van het stikstofprobleem.
6 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief