Cijfers Melkaanvoer

melken

Nieuws melk

Melkaanvoer maart duikt duidelijk onder lijn 2023

Na een iets hogere dan verwachte melkaanvoer in februari, stond de melkaanvoer in maart juist iets meer onder druk, zo blijkt uit cijfers van RVO Nederland.
Maandag 12:10 uur
melk melken melkveebedrijf

Analyse melk

Melkaanvoer februari licht hoger dan jaar eerder

De Nederlandse melkaanvoer heeft in februari een smak naar beneden gemaakt, zowel ten opzichte van vorig jaar als januari. De volumeval werd wel goedgemaakt door hogere inhoudsgehalten. Ten opzichte van februari 2023 werd namelijk meer vet geleverd. Dit bericht vervangt een eerder bericht met een andere strekking. Oorzaak zijn opeenvolgende verwarrende opgaves van RVO.
13 Maart 2024
melk maandanalyse

Analyse melk

Melkaanvoer januari bijna laagste in vijf jaar

De Nederlandse melkaanvoer is in januari 2024 ruim 3% lager uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. Eigenlijk was er in de laatste 5 jaar maar één januarimaand met een lagere aanvoer.
12 Februari 2024
koeien ierland

Nieuws Melk

Ierse melkproductie keihard onderuit

De melkproductie in Ierland is in de laatste maanden van 2023 keihard onderuit gegaan en teruggezakt tot het laagste niveau sinds 2017. De lage melkprijzen kunnen gezien worden als een van de oorzaken van de productiedaling. 
15 Januari 2024
melk melken melkrobot

Nieuws Melk

Melkaanvoer voor de vierde maand op rij in het rood

Ook in december bleef de Nederlandse melkaanvoer achter op 2022. De totale melkproductie in 2023 laat wel een stijging zien. 
12 Januari 2024
melktransport

Nieuws melk

RVO herstelt fout bij melkaanvoer november

Rijksdienst RVO heeft bij de melkaanvoer over oktober en november fouten gemaakt bij met name de vetproductie in melk. Eerder dit jaar was aanvankelijk de productie van 1 verwerker niet meegenomen in de cijfers.
13 December 2023
koeien koeienstal

Nieuws melkaanvoer

Melkaanvoer blijft dalen, vetaanvoer iets hoger

De Nederlandse melkaanvoer is in november opnieuw gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook ten opzichte van oktober daalde de melkaanvoer. De melk werd ten opzichte van die maand ondertussen wel iets dikker.
11 December 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Minder melk in Nieuw-Zeeland en de VS

De melkproductie in de Verenigde Staten kwam in oktober lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is er opnieuw sprake van een dalende tendens die in september kortstondig werd doorbroken. Ook in Nieuw-Zeeland heeft de melkproductie iets ingeboet.
21 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden