DCA Varkens Index

maandanalyse varkens - agri

Nieuws Varkens

Rendement varkens onder druk ondanks hoge prijzen

Ondanks de de forse opbengsstijging blijft het rendement in de varkenssector achter. De kostenexplosie aan de input zijde zorgen voor blijvend onder druk staande marges.
6 April 2022
varkens - agri

Nieuws Varkens

Ook vleesvarkenshouder voelt nu de pijn in crisis

Waar tot nog toe de meeste pijn in de varkenssector bij de vermeerderingsbedrijven zat, is het saldo op vleesvarkensbedrijven inmiddels ook naar een bedroevend niveau gezakt. Ondertussen blijven ook de marges van zeugenbedrijven ver onder de langjarig gemiddelden.
4 Februari 2022
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Rendementsbarometer big nog altijd historisch laag

Hoewel partijen in de varkenssector opgelucht zijn dat het verval van de prijzen twee maanden geleden is gestopt, betekent de stabilisatie op laag niveau nog altijd dat varkenshouders kampen met een ongekend slechte rentabiliteit. Wat betekent dit voor de DCA Indexen voor Biggen en Vleesvarkens?
7 December 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Economisch plaatje varkens deplorabel

Een rendementsbarometer kunnen we de DCA Biggen Index eigenlijk al lang niet meer noemen. Zwarte cijfers worden er al een tijdje niet meer geschreven en in september zijn de verliezen voor bedrijven in de sector verder opgelopen. Het rendement van vleesvarkenshouder daalt, hoewel in mindere mate, ook mee. 
13 Oktober 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Rendement biggen ging in juli verder onderuit

De maand juli was voor varkenshouders opnieuw een zwakke maand. Noteringen van biggen en varkens stonden onder druk. Voor vleesvarkenshouders lag de rentabiliteit eind juli echter iets hoger dan een maand eerder. De dalende biggenprijzen compenseerden de dalende vleesvarkensprijzen ruimschoots.
12 Augustus 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Zeugenbedrijf betaalt rekening varkensmarkt

Het verslechterde sentiment op de varkensmarkt lijkt in juni vooral te zijn afgeschoven op de vermeerderingsbedrijven. De DCA Vleesvarkensindex daalde licht, maar de DCA Biggenindex moest een flinke veer laten.
8 Juli 2021
financieel euro

Inside Varkens

Rendement vleesvarkens herstelt sterk in mei

Het rendement in de Nederlandse varkenshouderij steeg in mei. Vooral de DCA Vleesvarkens Index maakten een flinke stap omhoog. Ondanks de stijgingen staan zowel de DCA Vleesvarkens Index als de DCA Biggen index nog onder de 5-jarig gemiddeldes. Beiden indexen profiteerden van gestegen varkens- en biggenprijzen.
2 Juni 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

DCA Biggen Index loopt in korte tijd snel op

De rendementen in de Nederlandse varkenshouderij hebben in maart een herstel laten zien. Zowel in de vleesvarkenshouderij als in de vermeerdering werden betere cijfers behaald dan de maand ervoor.
7 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden