DCA Melkvee Index

koeien

Nieuws DCA Melkvee Index

Melkprijzen stijgen nu flink sneller dan de kosten

Hoewel de melkprijzen rond mei de €35,00 grens per 100 kilo doorbraken, stonden de hoge kosten nog lange tijd een bovengemiddeld rendement in de weg. Nu de melkprijzen recent echter in hoog tempo opstomen staat de rendementsbarometer voor de melkveehouderij op het hoogste niveau in jaren.
8 December 2021
koeien grazen

Inside DCA Melkvee Index

Opbrengsten melk stijgen net iets harder dan kosten

De DCA Melkvee index, rendementsbarometer voor de melkveehouderij, steeg de afgelopen maand naar het hoogste niveau in ruim drie jaar. Hoewel de kosten op een hoog niveau liggen, stijgen de zuivelprijzen nog een tikkeltje sneller.
11 Oktober 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

DCA Melkvee Index zet duidelijke stap omhoog

7 September 2021
melkveebedrijf koeien

Inside Melk

DCA Melkvee Index duikt onder 5-jarig gemiddelde

De DCA Melkvee Index duikt over de maand juli weer onder het 5-jarig gemiddelde. Het rendement in de melkveesector lijdt onder wat zwakkere noteringen voor boters en melkpoeders.
5 Augustus 2021
koeien

Inside Melk

Rendement zuivel stapje terug, perspectief zwakker

De DCA Melkvee Index heeft over juni een stapje terug moeten zetten. Hoewel de uitbetaalprijzen voor melk nog licht stegen, daalden de onderliggende zuivelnoteringen. Die zijn voor de trendmatige rendementsberekening van de index bepalend.
13 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang

Inside Melk

DCA Melkvee Index krabbelt verder op in mei

Het rendement van de melkveehouderij zit weer in de lift. Nadat de eerste maanden van het jaar al een herstel was te zien, trad er in april stabilisatie op. Over mei heeft de DCA Melkvee Index de stijgende lijn weer opgepakt.
4 Juni 2021
financieel gras euro valuta

Inside Melk

DCA Melkvee Index: rendement stabiel

Het rendement van melkveebedrijven toonde na de stijgingen in de eerste 3 maanden van het jaar over april een vrij stabiel beeld. De index zakte licht terug van 103,2 punten in de eerste week van april naar 100,6 punten in week 17.
7 Mei 2021
melkveebedrijf koeien weidegang koeiendans

Nieuws Melk

Rendement melkvee na jaar weer bovengemiddeld

Het rendement van melkveehouders heeft de sterk opwaartse trend die begin dit jaar werd in gezet verder voortgezet. In maart kwam de DCA Melkvee Index voor het eerst sinds februari 2020 weer boven het 10-jarig gemiddelde uit.
6 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden