Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Cosun sleutelt aan opzet van bietenprijs

Cosun gaat de calculatie van de jaarlijkse bietenprijs aan de aangesloten leden-telers vanaf dit jaar aanpassen. Hiermee hoopt het coöperatieve concern dat de hoogte van de bietenprijs beter aansluit op de actuele ontwikkelingen op de suikermarkt. Over de oogst van dit jaar kan dat, gelet op de huidige ontwikkelingen op de mondiale suikermarkt, dan een hogere bietenprijs inhouden. 
30 Juni 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw verwacht dat China in seizoen 2022/2023 een productie van 10 miljoen ton suiker realiseert. Ook in andere belangrijke suikerproducerende regio's wordt meer suiker verwacht. Toch heeft dat nog geen effect op de notering. Die blijft vasthouden aan de koers van ruwe olie.
12 Mei 2022
suikerbieten bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Veel overzaai suikerbieten door korstvorming

De afgelopen week is er een behoorlijk areaal overgezaaid in de suikerbieten door korstvorming. Dat areaal neemt de komende dagen nog toe, verwacht Cosun. Bovendien is ook de bladluis weer actief in de suikerbieten.
28 April 2022
suikerbieten zaaien bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Overzaai ligt op de loer bij suikerbieten

De neerslag van afgelopen week heeft een einde gemaakt aan de vlotte zaai van suikerbieten. Bijna 80% is gezaaid, maar door de mindere weersomstandigheden is het zaak de gezaaide percelen en veldopkomst goed in de gaten te houden.
14 April 2022
Cosun

Nieuws Management

Cosun ziet voorzitter raad van toezicht opstappen

Johan van Driel is opgestapt als voorzitter van de raad van toezicht van voedingsconcern Cosun. Van Driel, die mede een akkerbouwbedrijf in Nieuw-Beijerland runt, heeft deze functie nog geen twee jaar bekleed. Hij stapt ook uit de raad van toezicht, het orgaan bij het coöperatieve concern Cosun dat vergelijkbaar is met een raad van commissarissen. 
25 Maart 2022
Cosun

Achtergrond Poll suikerbieten

Heeft Cosun en de bietenteelt het vertrouwen?

De verwachtingen waren voorafgaand aan bekendmaking van de bietenprijs voor 2021 hooggespannen. Misschien wel te hoog. Er klonk dan ook een teleurstellend geluid onder telers. Ook het tegenvallend financieel resultaat van Royal Cosun stemt niet tevreden. Het bedrijf presenteerde een nieuwe strategie die het saldo structureel op moet krikken, maar is dat voldoende?
18 Februari 2022
Cosun Hans Meeuwis

Interview Hans Meeuwis

'Bietenteelt moet renderen voor onze Cosun-leden'

Voedingsconcern Cosun, waar onder meer suikerproducent Cosun Beet Company, fritesconcern Aviko en inulineproducent Sensus onder vallen, voert de komende jaren een nieuwe strategie uit. Het moet bij het coöperatief bedrijf leiden tot structureel hogere financiële prestaties en dus ook een beter rendement voor de aangesloten leden. 'We moeten met zijn allen trots zijn op wat we doen', aldus de nieuwe topman Hans Meeuwis.
11 Februari 2022
Cosun Beet Company

Nieuws Jaarcijfers Cosun

Cosun streeft standaard naar bietenprijs boven €45

Voedingsconcern Royal Cosun wil vanaf 2025 jaarlijks standaard een bietenprijs van €45 of meer per netto ton bieten uitbetalen. Daartoe heeft het concern een nieuwe strategie ontwikkeld, genaamd Unlock 25, zo maakte topman Hans Meeuwis donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Cosun heeft over 2021 een recordomzet geboekt van bijna €2,3 miljard, maar daar staat een verlies van €8 miljoen tegenover.
10 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief