Brent olie

olie

Analyse Energie

Olieprijs verandert koers door dreigende liquidatie

De onrust in de Rode Zee en goede economische cijfers uit de Verenigde Staten zorgden begin deze week voor de hoogste olieprijs in maanden. Na het weekend sloeg het sentiment echter om. De dreigende liquidatie van de Chinese vastgoedgigant Evergrande vergroot namelijk de zorgen over de Chinese economie.  
1 Februari 2024
haven olie raffinaderij

Analyse Energie

Geopolitieke onrust heeft amper effect op olieprijs

Ondanks de verdere escalatie van het conflict in het Midden-Oosten is de prijs van olie amper gestegen. Ook een aanval van Oekraïne op de Russische olie-infrastructuur zorgde maar beperkt voor opwaarts momentum. Een groter aanbod uit Libië wist de prijs redelijk te drukken, maar vooral de zwakkere economie beperkt de stijging.
25 Januari 2024
olie

Analyse Energie

Dieselprijs trekt zich niets aan van krappe oliemarkt

De stijging op de oliemarkt blijft voorlopig behoorlijk beperkt. Ondanks verdere escalatie van de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten steeg de olieprijs op het hoogtepunt van de markt met minder dan $1. Door de zwakke economische situatie in China was er zelfs sprake van dip, al is dit op de dieselmarkt nog niet te merken. 
18 Januari 2024
olie olietanker

Analyse Energie

Diesel blijft onberoerd bij volatiele oliemarkt

De olieprijs was deze week behoorlijk volatiel. Een prijsverlaging van Saudische olie zorgde voor flink wat druk op de markt. Door de onrust in het Midden-Oosten corrigeerde de prijs echter weer snel. De prijs van diesel trok zich echter weinig aan van de schommelingen.
11 Januari 2024
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Lagere olieprijs trekt diesel niet naar beneden

Het grootste deel van de week overheerste een negatief sentiment op de oliemarkt. De zwakke economische resultaten doen handelaren vermoeden dat de olievraag in 2024 relatief laag is. De geopolitieke spanningen kregen weinig grip op de markt, tot gisteren (3 januari). Op die dag zorgden een relatief klein incident in Libië ervoor dat de spanningen weer volop opleefden.
4 Januari 2024
olie olieraffinaderij

Nieuws Energie

Olieprijs stijgt weer, maar dieselprijs daalt

De olieprijs heeft na een korte fase van rust weer een stap naar boven gezet. Hernieuwde spanningen in het Midden-Oosten en een minder gunstige wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar zorgen voor nieuw opwaarts momentum.
28 December 2023
olie

Analyse Energie

Dieselprijs zet weer flinke stap naar boven

De olieprijs is deze week flink gestegen. Aanvallen door Houthi-rebellen op meerdere schepen in de Rode Zee zorgden voor flink wat onrust op de oliemarkt. Dit is ook te merken op de dieselmarkten.
21 December 2023
olie

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

De dalende trend op de oliemarkt is (de laatste dagen in elk geval) een halt toe geroepen. Het zijn vooral de ontwikkelingen in de VS die spelers op de oliemarkt bezig houden. Ook de zorgen om de veiligheid op de Rode Zee geven de markt steun. De tegenvallende importcijfers van China zijn al weer bijna vergeten.
14 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden