kali

FarmTrade

Aangeboden door FarmTrade

Door hoge kunstmestprijs alternatief op FarmTrade

De kunstmestprijzen rijzen de pan uit. Vooral de prijs van stikstofhoudende en kalihoudende kunstmest zijn fors gestegen. En dat merken ze ook bij H. van Oosten Intermediair en Logisitiek B.V. Zij bieden daarvoor een alternatief op FarmTrade gericht op de teler; bewerkte dierlijke mest met hoge gehaltes.
25 Februari 2022
kunstmest Kali Wit-Rusland

Achtergrond Kunstmest

Rusland zorgt voor extra onrust op de kalimarkt

De oorlogszuchtige taal van Rusland zorgt voor extra onrust op de markt voor kunstmest. De kunstmestsector had al te maken met hoge energiekosten en logistieke issues. In de gespannen markt maakt het Wit-Russische bedrijf Belaruskali nu bekend niet langer aan alle verplichtingen van klanten te kunnen voldoen en doet een beroep op de overmachtsclausule.
22 Februari 2022
Agrifirm kunstmest Agrifoto meststoffen kas

Analyse Kunstmest

Logistiek is de grootste zorg in de kunstmestmarkt

Kunstmest is flink aan de prijs en dat blijft naar verwachting nog wel even zo. Daar lijken de afnemers ook wel aan gewend geraakt, want volgens insiders heeft de relatief hoge prijs geen grote invloed op de vraag. Kunstmest op tijd bij de klant krijgen, dat is de uitdaging waar de leveranciers nu voor staan.
13 Januari 2022
kunstmest Kali Wit-Rusland

Nieuws Kunstmest

Yara stopt met de import van kali uit Wit-Rusland

Kunstmestfabrikant Yara bouwt de import van kali uit Wit-Rusland af. Door de sancties tegen het bewind van Aleksandr Loekasjenko is het vanaf 1 april 2022 niet langer mogelijk kali uit het land te importeren.
10 Januari 2022
kunstmest Kali Wit-Rusland

Nieuws Kunstmest

Wit-Rusland heeft lak aan sancties en opent kalimijn

Het Wit-Russische staatsbedrijf Belaruskali breidt de mijnbouwactiviteiten verder uit ondanks de westerse sancties. President Aleksandr Loekasjenko opende afgelopen vrijdag (27 augustus) een nieuwe kalimijn bij de stad Petrikov.
30 Augustus 2021
export haven schip Klaipeda litouwen

Inside Mest

Treffen sancties tegen Wit-Rusland Nederlandse boer?

De sancties die de Europese Unie heeft ingesteld tegen Wit-Rusland hebben mogelijk gevolgen voor de kunstmestindustrie. Het land is namelijk 1 van de grootste producenten van kali ter wereld en de export van de meststof verloopt vrijwel uitsluitend via Europese havens.
25 Juni 2021
grondstof

Nieuws Mest

Kritiek op nieuwe kalimijn door overaanbod op markt

Het Australisch-Britse mijnbouwbedrijf BHP Group staat onder druk van investeerders om een groot kalimijnbouwproject in Canada te staken. De kritische investeerders wijzen naar het huidige overaanbod op de kalimarkt. De Canadese overheid daarentegen ziet het project graag doorgaan.
18 Mei 2021
kunstmest

Nieuws Mest

Kunstmest en winterweer stuwen verkoop K+S

Kunstmest- en zoutproducent K+S heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Dat maakte het bedrijf deze week tijdens de presentatie van de cijfers bekend. Verbeterde marktomstandigheden in de agrarische sector heeft de verkoop van dan kunstmest een boost gegeven.
13 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief