Korrelmaïs

Oekraine

Nieuws Granen & grondstof

Oogstverwachting Oekraïne steeds somberder

Het wordt steeds duidelijker dat Oekraïne dit jaar waarschijnlijk maar een halve oogst binnenkrijgt. Toch zorgt dat niet voor een prijsopdrijvend effect. De exportmotor loopt maar op één cilinder en uitvoer via de Zwarte Zee havens is onmogelijk. Waarom is de granenmarkt ogenschijnlijk wars van deze argumenten?
11 April 2022
mais maiskorrels korrelmais Agrifoto

Analyse Granen & grondstof

Verwachting grondstoffen voer uiterst somber

Na een daling van de tarwe- en maïsprijzen zijn de koersen vandaag (maandag 4 april) weer groengekleurd. Vooral de prijs van korrelmaïs krijgt met een positieve correctie te maken. Amerikaanse cijfers tonen een kleiner areaal maïs dan eerder werd verwacht. Samen met een fiks kleinere Oekraïense oogst heeft dit grote gevolgen voor de voermarkt komend seizoen.
4 April 2022
winter graan tarwe wintergraan

Analyse Granen

Tarweprijs daalt, maar onzekerheid blijft

De Europese en Amerikaanse tarwemarkten hebben een periode van prijsherstel achter de rug. Inmiddels is de markt behoorlijk bekoeld en ontbreekt het aan signalen om de prijs naar een hoger niveau te sturen. Europese tarwe is (te) duur en dat wordt gevoeld in de markt.
31 Januari 2022
akkerbouw graan soja sojabonen

Analyse Granen & grondstof

Wat hebben de voergrondstoffen in petto?

Droogte in Zuid-Amerika zorgt ervoor dat de markt voor korrelmaïs en sojabonen een opleving krijgen. Vooral de sojamarkt voelt sterk aan. Wat doet dit met de markt voor voergrondstoffen en op welke prijsniveaus mogen we de komende maanden rekenen?
10 Januari 2022
mais

Analyse Granen

Granenmarkt hoger, maar toekomst onzeker

De prijzen van tarwe en korrelmaïs hebben deze maand flink ingeleverd. Nu het jaareinde nadert, krabbelt de koers wat op. Toch zijn de vooruitzichten op korte tot middellange termijn onzeker. Wat mogen we begin 2022 verwachten?
23 December 2021
noteringen beurs krach rode cijfers

Inside Granen & Grondstof

Meltdown op granenmarkt voltrekt zich

Exact een week na de recordhoogte van tarwenoteringen op de termijnmarkten in Parijs en Chicago is sprake van een ineenstorting van de koersen. Zo verloor het decembercontract op de Matif €12,25 maandag per ton en kleuren de koersen ook dinsdag rood. Welke factoren liggen hieraan ten grondslag?
30 November 2021
graan tarwe zaaien Agrifoto

Inside Granen & grondstof

Europese markt granen blijft positief

Ondanks dat de Euronext termijnmarkt voor tarwe lager noteert blijft het sentiment voor de Europese granenmarkt onverminderd positief. Onder andere een gunstige koers van de euro helpt hierbij. Hoe lang duurt het nog voor de 300 euro weer in beeld is? Voor grote prijsstijgingen kunnen we momenteel ook naar koolzaad kijken, die koers blijft plussen.
15 November 2021
mais maisoogst rusland

Inside Granen

Maïs- en sojamarkt aarzelen en wachten af

De Amerikaanse termijnmarkt CBoT heeft duidelijk gas terug genomen in afwachting van nieuwe informatie. Exportcijfer en nieuwe opbrengstcijfers moeten duiding geven aan de markt en welke prijzen hierbij horen. In Europa merken we weinig van deze aarzeling.
11 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief