Bedrijfsnieuws Lactalis

Lactalis

Nieuws Global Dairy Top 20

Lactalis versterkt koppositie in de zuivel

Het Franse Lactalis heeft vorig jaar zijn koppositie als grootste zuivelbedrijf ter wereld versterkt door een reeks overnames. Het bedrijf vergrootte de omzet met zo'n €2,4 miljard naar €22,6 miljard, waarbij zo'n €2,0 miljard gekocht was.
Woensdag 17:35 uur
parmezaanse kaas

Nieuws Melk

Italiaanse Lactalis-dochter sluit nog twee fabrieken

Nuova Castelli, een Italiaanse kaasmaker die in 2019 in handen kwam van Lactalis, wil nog twee kaasfabrieken sluiten. Dit aantal komt bovenop de zes die het eerder al heeft gesloten sinds het bedrijf eigendom werd van Lactalis.
3 Mei 2022
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Lactalis

Eigenaar Lactalis wordt zelf weer eindbaas

Emmanuel Besnier, de eigenaar van Lactalis, wordt zelf weer eindverantwoordelijk. Het Franse zuivelconcern kiest voor een nieuwe managementstructuur, nadat CEO Philipe Palazzi begin februari zijn biezen moest pakken.
23 Maart 2022
Lidl

Nieuws Melk

Lidl Frankrijk koopt zuivel in bij 3 grote concerns

De Franse tak van supermarktketen Lidl heeft voor het lopende jaar zo'n 460 miljoen kilo melk gecontracteerd bij Lactalis, Savencia en Sodiaal, zo meldt het Franse retailblad Lineaires. Er zijn prijzen vastgelegd van net iets boven de €40,00 per 100 liter.
10 Maart 2022
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Management

Topman zuivelconcern Lactalis per direct weg

Philipe Palazzi stopt per direct als CEO van Lactalis. Officieel vanwege een verschil van inzicht over de koers, al worden verdere details niet prijsgegeven. Palazzi was slechts dertien maanden actief en onder zijn bewind werd het Nederlandse Leerdammer ingelijfd.
7 Februari 2022
Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis sluit akkoord over lagere melkaanvoer

De Franse zuivelreus Lactalis heeft een overeenkomst gesloten met leveranciersvereniging OPLGO om de melkaanvoer drie jaar lang te beperken. Zo willen de partijen minder gevoelig zijn voor schommelingen in de markt.
5 Januari 2022
Lactalis

Nieuws Prijsonderhandelingen

Bel en Lactalis geboycot door grote Duitse super

Edeka heeft een tweetal zuivelproducten van Bel en Lactalis uit het assortiment gehaald. De marktleider onder de supermarktketens in Duitsland vindt de eisen die de zuivelaars stellen op het gebied van de prijs te gortig.
24 December 2021
Lactalis

Inside Kraft Heinz

Lactalis moet delen van aankoop in VS afstoten

Zuivelreus Lactalis, sinds kort ook eigenaar van Leerdammer kaas, moet in de VS enkele merken afstoten om definitieve goedkeuring te krijgen voor de overname van de zuivelactiviteiten van Kraft Heinz. Dit eist het Amerikaanse ministerie van justitie.
26 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief