Maïsprijs

voer mais korrelmais

Analyse Granen & Grondstof

Zoeken naar kansen voor lagere voerprijs

In de laatste twee handelsweken laat de Europese korrelmaïsprijs een flinke stijging zien. Daarmee komt het prijsniveau zelfs boven die van tarwe uit. Het is zoeken naar kansen om een lagere voerprijs voor komend seizoen te realiseren. De gevolgen van droogte houden de markt in zijn greep. Wat de markt op de langere termijn te wachten staat lees je in deze analyse.
29 Juli 2022
mais

Nieuws Granen & Grondstof

Telers VS wachten op beter bod voor restant maïs

Na de forse daling van de tarwenotering vorige week maakt de markt de afgelopen handelssessie weer een stapje naar boven. De druk op de markt door de oogst houdt overigens nog wel een tijdje aan volgens verschillende analisten. Voor maïs duurt het nog wel even voordat de oogst start. Daar proberen Amerikaanse telers nog hun slag te slaan.
5 Juli 2022

Video Granenflits

Start van de oogst verlicht spanning in tarwemarkt

De tarwenotering op de Matif beweegt vooral zijwaarts met een voorzichtig opgaande trend, terwijl de CBoT een voorzichtig dalende trend laat zien. Dat heeft te maken met de start van de oogst in de VS. Opmerkelijk is dat de maïsnotering aan een stevig opmars bezig. Wat is hier aan de hand?
20 Juni 2022
graan tarwe tarweoogst Agrifoto

Analyse Granen & Grondstof

De tarwemarkt kruipt voorzichtig naar boven

Het effect van de hitte golf in de VS is merkbaar op de graannoteringen. Ook daar lopen de temperaturen op. Daarnaast krijgen de Amerikaanse handelaren nog een zetje in de rug door het rentebeleid van de FED. Maar ook de export van graan uit Oekraïne blijft de gemoederen bezig houden.
17 Juni 2022
aardappelen akkerbouw aardappelveld aardappelperceel

Nieuws Aardappelen

Vlaamse telers hebben meer aardappelen gepoot

Het aardappelareaal in Vlaanderen is dit seizoen gegroeid ten opzichte van het vorige seizoen. Dat meldt PCA op basis van de voorlopige cijfers van de Vlaamse verzamelvraag (vergelijkbaar met de Nederlandse Meitelling). Qua areaalgroei springt korrelmaïs er uit. Korrelmaïs streeft zelfs de aardappel voorbij.
16 Juni 2022
graan tarwe tarweoogst Agrifoto

Analyse Granen & Grondstof

Graanmarkt blijft krap, logistiek de uitdaging

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dat vrijdag 10 juni is gepubliceerd is redelijk in lijn met de verwachtingen van analisten. De sojanotering op de CBoT zat de laatste dagen al flink in de lift vanwege krapte op de markt. Dat is in het Wasde-rapport nog eens bevestigd. Hoe de voorspelling voor tarwe geïnterpreteerd moet worden is lastiger door de logistieke problemen.
11 Juni 2022
mais

Analyse Granen en Grondstof

Maïs blijft gevraagd ondanks relatief hoge prijs

De tarwenotering sloot in de afgelopen handelssessie op zowel de Matif als de CBoT in de min. De ontwikkelingen in het Zwarte Zee gebied zijn de belangrijkste stemmingmaker op de tarwemarkt. Door de forse prijsbewegingen van tarwe is er minder aandacht voor maïs en soja. Maar ook in die grondstoffen vindt een opmerkelijke ontwikkeling plaats.
8 Juni 2022
tarwe tarweveld Agrifoto

Nieuws Granen

Tarweprijs doet forse schep erbij. En nu?

De Europese termijnmarkt voor tarwe sloot maandagavond €21,75 hoger dan de slotkoers van vrijdag. Daarmee staat het contract voor levering in september op een record van €438,25. Kan de tarweprijs nog verder stijgen of komt er een correctie op de tarwemarkt?
17 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief