Varkensmarkt VS breekt records

VS slacht meeste varkens ooit en voorraden puilen uit

7 December 2015

Slachterijen in de Verenigde Staten draaien overuren. Door het grote varkensaanbod zijn nieuwe records gevestigd bij de varkensslacht en door het ruime aanbod zijn de prijzen meer onder druk komen te staan, zo schrijft The Pig Site.

8,4

procent

meer varkens zijn geslacht dan in 2014

In de VS zijn op zaterdag 27 november, de dag na Thanksgiving, 377.000 varkens geslacht. Dit is het grootste aantal slachtingen op een zaterdag ooit. Met het record is week 48 toepasselijk afgesloten, want met 2,424 miljoen slachtingen zijn 13,9 procent meer varkens aan de haken gehangen dan in de voorgaande week. In vergelijking met dezelfde week van 2014 viel het slachtcijfer 8,4 procent hoger uit.

Door het hoge slachtcijfer zijn ook de voorraden gestegen. Aan het einde van oktober was 138.799 ton varkensvlees ingevroren en dit is 13 procent meer dan in 2014 lag opgeslagen in Amerikaanse vrieshuizen. Daarnaast steeg de opslag van rundvlees met 34 procent en nam de kippenvleesvoorraad met 31 procent toe. Volgens The Pig Site zijn de voorraden van rood vlees de grootste ooit voor oktober. 

Door het hoge productieniveau en de opgelopen voorraden, staan de varkensprijzen in de VS onder druk.  Medio november daalde de notering naar 1,11 dollar per kilo. Dit is niet alleen het laagste niveau van 2015, maar bovendien de laagste prijs sinds oktober 2009. In de tweede helft van november is de prijs in Minnesota licht gestegen door de seizoensmatig toenemende vraag richting de feestdagen. Het verschil met de voorgaande jaren blijft groot en met het ruime varkensaanbod en de groet voorraden zijn de vooruitzichten voor Amerikaanse varkenshouders weinig optimistisch. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Eerlijke vleesprijs

Klimaatjongeren willen meer geld voor bioboeren

Nieuws Demonstratie

Klimaatgroepen willen eerlijke vleesprijs

Analyse Varkens

Lichtpuntjes varkensmarkt, maar geen jubelstemming

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief