Beslist Tweede Kamer

Boeren met beroepsverbod komen op zwarte lijst

14 September 2017 - 4 reacties

De Tweede Kamer wil dat boeren met een beroepsverbod, in 1 van de Europese lidstaten, op een zwarte lijst terechtkomen. Dat maakt Varkens in Nood donderdag 14 september bekend.

Frank Futselaar (SP) en Femke Merel Arissen (PvdD) dienden daar een motie voor in. Zij willen dat veehouders met een buitenlands beroepsverbod in Nederland gestopt kunnen worden.

De motie van Futselaar en Arissen werd met een ruime meerderheid aangenomen. De SP, GroenLinks, D66, de Partij voor de Dieren, de PvdA, de PVV, 50PLUS en DENK stemden voor de motie.

Petitie vormde aanleiding
De petitie van Varkens in Nood, waarmee de organisatie vorige maand startte, heeft de motie aangewakkerd. De organisatie startte een petitie voor een beroepsverbod tegen varkenshouder Straathof, in wiens stallen meerdere misstanden werden aangetroffen.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Henk 14 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10875892/boeren-met-beroepsverbod-komen-op-zwarte-lijst][/url]
Het wordt tijd voor een beroepsverbod voor liegende, manipulerende of ... (vul zelf maar in)... kamerleden.
schoenmakers1 14 September 2017
mensen die zelf financiële risico's nemen moeten overal op aangepakt kunnen worden, bestuurders en ambtenaren die nergens geen risico lopen moeten niks als beloond worden, hier zal het land wel verder mee kunnen komen??????????????
Jos van Vonderen 15 September 2017
Nu moet die motie nog wel door een kabinet uitgevoerd worden!
Benieuwd of iemand daar z'n handen aan wil branden?
Ik denk hierbij aan alle juridische gevolgen. Wet privacy en de controle en handhaving EU breed, om er maar twee te noemen.
Beroepsverbod op een vrij beroep? Of wordt het een verbod op het houden van dieren en waar ligt dan de grens? Tellen huisdieren in het algemeen dan ook mee? (oeps nu kan iedere bewoner in de EU potentieel op deze lijst terecht komen, toch?)
Wordt deze lijst openbaar? Dan zijn we weer in de middeleeuwen beland met diens schandpaal en de inquisitie van het Vaticaan een paar eeuwen later.

Een terugkeerjihadist geniet bijkans nog meer bescherming dan een dierhoudende boer.
De haat-Imam kan nu nog vrijelijk voor nieuwe aanwas zorgen.

Deze vergelijking maak ik omdat het aannemen van deze motie doet impliceren dat, wij als, boeren bijkans een groter bedreiging vormen voor de maatschappij dan een terreur verdachte.
Jan 15 September 2017
commentaren lijken te betogen dat een beroepsverbod voor ondernemers onbehoorlijk is en dat de samenleving een oordeel niet past. O nee? Plaatsen ondernemers zich buiten de samenleving?

Wie de gangen en praktijken van Straathof bekijkt zal, objectief bekeken toch moeten erkennen dat hij voor de sector een schaamteloze belediging vormt.
En schaamteloos is hij. Met de wet in de hand, maar ook buiten de wet om en een onzettende bak brutaliteit zet hij zijn plannen door.
Wat mankeert mensen die tegen zo'n sujet opkijken; de bullebak.
info 17 September 2017
Jan je schrijft de gangen en praktijken van meneer Straathof . Wat is dat nu precies wat er dan niet volgens de wet door de beugel kon bij hem , ik heb dat nog steeds niet in beeld met harde feiten , en zolang dat niet bekend is vind ik het moeilijk om iemand zo zwaar te beschuldigen. Noem de feiten echt bij de naam en doe niet als een partij voor dieren ,als ze een vat met dode biggen aan de weg zien gaan ze hem op de foto zetten en doen er een verhaal bij wat nergens op slaat.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief