Megadeal Topigs Norsvin

Cherkizovo volledig over op TN70-zeug

30 Januari 2018

Cherkizovo, de grootste vleesproducent van Rusland, stapt volledig over op de TN70-zeug van Topigs Norsvin. Dit betekent dat alle circa 90.000 zeugen geproduceerd gaan worden met genetica van Topigs Norsvin. Het economische voordeel dat deze zeugenlijn biedt, is doorslaggevend voor de keuze.

Voorafgaand aan de keuze voor Topigs Norsvin heeft Cherkizovo met meerdere soorten genetica getest. Hierin kwam de TN70-zeug als beste naar voren. Brad Heron, productiedirecteur van de varkensdivisie van Cherkizovo, laat weten dat de TN70-zeug meer winst per kilogram vlees realiseert. Topigs Norsvin laat weten dat dit het kenmerk is waar Cherkizovo uiteindelijk op selecteert.

Volgens Maxim Zudin, directeur van de Agro Division bij Cherkizovo, is Topigs Norsvin de perfecte partner. Dit vanwege de aanwezigheid in Rusland, gecombineerd met de kennis en de kwaliteit die de TN70-zeugenlijn biedt.

Blij met deal
Martin Bijl, CEO bij Topigs Norsvin, is verheugd over de deal. Volgens Bijl is dit een bewijs dat de genetica van Topigs Norsvin aansluit op de behoeften van professionele producenten van varkensvlees. In het verleden deed Topigs Norsvin al zaken met Cherkizovo, alleen niet op de schaal die nu wordt ingezet. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief