Belangrijker dan prijs

Consumenten kopen vlees op basis van hygiëne

17 December 2012 - Redactie Boerenbusiness

Bij de aankoop van vlees vinden consumenten een schone vleesafdeling belangrijker dan de kwaliteit of de prijs. Dit blijkt uit de Consumer Monitor van Vion die gegevens verzameld over consumentengedrag op het gebied van vlees zodat groeimogelijkheden en verkoop beter kunnen worden afgestemd op klanten.

Voor het onderzoek werden gegevens van 1.800 huishoudens geanalyseerd. Uit de data blijkt dat bij de aankoop van vlees het meest wordt gelet op hoe schoon en net de vleesafdeling is. Een aantal retailers heeft dit niet op orde waardoor de helft van de klanten ontevreden is. Een schone vleesafdeling wordt door consumenten belangrijker gevonden dan de kwaliteit of de prijs.

Daarnaast geeft een ruime meerderheid van de deelnemende huishoudens aan te letten op duurzaamheidsaspecten die in de eerste plaats het eigen belang dienen. Voorbeelden hiervan zijn het voorkomen van verspilling en gezond en afwisselend eten omdat de consument hierdoor langer en gezonder denkt te leven.

De resultaten die de Consumer Monitor opleverde helpt Vion bij het verklaren van consumentengedrag. Inzichten in de achtergronden die een rol spelen bij het kopen van vlees helpen bij het afstemmen van het aanbod. Hierdoor kunnen retailers betere vleescategorieën ontwikkelen en groeimogelijkheden concreter afstemmen.

Een voorbeeld waar retailers terreinwinst kunnen boeken is de verkoop van kleinverpakkingen. Deze stijgen terwijl retailers de nadruk leggen op kostenbesparing en het gezien en daarom meer focussen op grootverpakkingen. De Consumer Monitor laat zien dat het assortiment kleinverpakkingen belangrijk wordt gevonden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden