Totale export gedaald

Meer biggen geëxporteerd naar Duitsland

16 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks de concurrentie met Denemarken is Nederland erin geslaagd om de export van biggen naar Duitsland uit te breiden. Van de geëxporteerde biggen ging 58 procent naar de oosterburen. Dit is 1 procent meer dan in 2011 werd gerealiseerd.

Uit cijfers die het Productschap Vee en Vlees naar buiten heeft gebracht, blijkt dat Nederland over de gehele linie in 2012 iets minder biggen heeft geëxporteerd dan het voorgaande jaar het geval was. In totaal werden 6,9 miljoen biggen uitgevoerd. Ten opzichte van 2011 is dit een daling van 0,1 miljoen.

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee is tevreden over de export van biggen naar Duitsland. "De Duitse markt is ontzettend belangrijk voor de Nederlandse veehouderij. Duitsland heeft een grote afzetmarkt en ligt op een korte reisafstand van Nederland. Daarnaast zijn het betrouwbare handelspartners," aldus voorzitter Piet Thijsse.

In 2000 ging 40 procent van de Nederlandse biggen naar Duitsland. In 2010 is dit gestegen naar 52 procent. De afgelopen twee jaar is dit aandeel verder toegenomen. Deze toename is te verklaren door een afname van export naar de Zuid-Europese landen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden