Groei in Azië en Zuid-Amerika

Vleesexport VS bereikt record in 2013

22 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Amerikaanse Federatie voor de Vleesexport (USMEF) verwacht dat de waarde en het volume van de varkensexport met 5 procent toeneemt in 2013. Het volume van de rundvleesexport stijgt 9 procent terwijl de waarde hiervan met 13 procent stijgt. Dit schrijft Pig Progress.

Hoewel de gegevens van het USMEF nog niet helemaal compleet zijn is de verwachting dat vorig jaar in totaal 2,27 miljoen ton varkensvlees is geëxporteerd met een waarde van 4,8 miljard euro. Beide cijfers zijn records.

Ook het volume van de rundvleesexport en de waarde hiervan stegen in 2012. In totaal voerde de VS 1,13 miljoen ton uit met een waarde van 4,13 miljard euro.

Het USMEF verwacht dat de varkensexport dit jaar een volume bereikt van 2,39 miljoen ton met een waarde van 4,94 miljard euro. In vergelijking met 2012 is dit een stijging van 5 procent.

Het volume van de rundvleesexport stijgt dit jaar met 9 procent naar 6,2 procent naar 1,24 miljoen ton. De waarde hiervan neemt met 13 procent toe tot 4,64 miljard euro.

De vleesexport groeit met name door meer afzet mogelijkheden Azië en Zuid-Amerika. Japan staat op het punt een wet aan te nemen die meer import van Amerikaans vlees mogelijk maakt. Vorig jaar importeerde dit land 525 duizend ton. Ook Hongkong, Zuid-Korea, Taiwan en Mexico zijn groeide markten voor de VS.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden