Minder post

Digitale BGP-module voor varkenssector

30 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

In navolging van de rundveehouderij introduceert de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) een bedrijfsgezondheidsplan (BGP) voor varkens op VeeOnline. Vanaf februari kunnen varkenshouders in samenwerking met veeartsen het BGP op de internet invullen en ondertekenen.

Varkenshouders met vijf of meer beesten zijn door de invoering van de Productschap Vee en Vlees (PVV) verordening ‘registratie en verantwoording antibioticagebruik’ sinds augustus 2011 verplicht om een BGP en een bedrijfsbehandelplan (BBP) te hebben. De modules van VeeOnline, die sinds 2011 beschikbaar zijn voor de rundveesector, zijn per februari ook beschikbaar voor de varkenssector.

Dit maakt het voor varkenshouders mogelijk om, samen met veeartsen, digitaal informatie in te vullen over bedrijfsbegeleiding, kengetallen, antibioticagebruik en managementmaatregelen. Daarnaast kunnen aandachtspunten worden benoemd en kan het formulier digitaal worden ondertekend.

Ook laboratoriumuitslagen worden digitaal beschikbaar gesteld. Op dit moment toont VeeOnline alle uitslagen van na 15 mei 2012. De komende tijd wordt het archief verder uitgebreid. De Gezondheidsdienst voor Dieren ziet dit als een goede manier om de efficiëntie te verbeteren en de hoeveelheid post te verminderen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden