Positie Z-Amerika verzwakt

China koopt record aan Amerikaanse soja in

2 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

China heeft 2,92 miljoen ton Amerikaanse soja besteld met een waarde van 1,4 miljard dollar. Daarnaast hebben Amerikaanse producenten contracten getekend met het Aziatische land om 13,4 miljoen ton te leveren van de komende sojaoogst. Dit meldt Agrar Heute.

Met de aankopen profiteert de VS van de verzwakte oogstprognoses van Zuid-Amerikaanse landen. Argentinië raamt de totale oogst van het seizoen 2012-2013 op 43,5 tot 45 miljoen ton. Dit is een daling van 5 miljoen ton ten opzichte van het vorige seizoen. Met een productie van 70 miljoen ton daalt ook de productie van Brazilië. De reden voor de lagere prognoses zijn de tegenvallende weersomstandigheden in beide landen waarbij het in Argentinië te nat is. Brazilië heeft juist een tekort aan regen.

Ook het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verwacht dat het land dit jaar minder soja oogst dan voorgaande jaren. De reden hiervoor is het areaal dat met 1 procent afneemt tot 29,9 miljoen hectare. Ondanks dit kiest China er echter wel voor om 45 procent van de Amerikaanse productie af te nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden