Wellicht landelijke wetgeving

Ook Sleeswijk-Holstijn wil luchtwassers verplichten

15 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Minister van Landbouw van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstijn heeft zich uitgesproken voor een landelijke verplichtstelling van luchtwassers voor grote varkensstallen. Dit meldt Agrar Heute.

In navolging van Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, wil nu ook Sleeswijk-Holstijn, een deelstaat in het Noorden van Duitsland, luchtwassers voor grote varkenshouderijen verplicht stellen. Habeck ziet een landelijke verplichting als de beste oplossing. Ook zonder een landelijk voorstel op korte termijn worden de luchtwassers in de deelstaat verplicht. Bedrijven die de stallen reeds hebben voorzien van een zuiveringsinstallatie worden gecontroleerd of de systemen aan de eisen voldoen.

Het ISN, de belangenorganisatie voor Duitse varkenshouders, is van mening dat het verplicht stellen van luchtwassers negatieve gevolgen heeft voor de sector. Het installeren van dergelijke systemen vergt grote investeringen. Volgens het ISN zet dit de sector onder druk en zorgt dit voor een verslechtering van de concurrentiepositie van Duitse varkenshouders terwijl er geen of nauwelijks duidelijkheid is over de positieve effecten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

luchtwasser
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden