Meer samenwerking

Vion levert duurzaam varkensvlees aan Unilever

23 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Varkensvlees dat door Vion wordt verwerkt en wordt afgenomen door Unilever, levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van het Sustainable Living Plan van de multinational.

Uit het voortgangsverslag van Unilever blijkt dat in 2012 36 procent van de grondstoffen die de multinational wereldwijd aankocht, duurzaam waren geproduceerd. In 2010 was dit nog 14 procent. Daarnaast droeg eind 2012 60 procent van de Unox-Rookworsten 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. In 2011 was dit nog 30 procent.

Aan de groei hebben varkenshouders waarvan het vlees door Vion wordt verwerkt, een aanzienlijke bijdrage geleverd. Het Good Farming Star-varkensvlees van Vion droeg eerder al 1 Beter Leven ster. Sinds maart 2013 voldoet dit vlees voor 100 procent aan de eisen die Unilever stelt aan duurzame landbouw.

Het vlees is het eerste, duurzaam geproduceerde varkensvlees dat door Unilever wordt ingekocht. Om dit te bereiken hebben beide bedrijven elkaars duurzame marktconcepten en codes met elkaar vergeleken. Daarnaast heeft Vion 30 evaluaties bij deelnemende varkensbedrijven. Ook gaat Vion later dit jaar een milieumodule toevoegen aan het marktconcept.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden