Acties tegen supermarkten

Franse varkenshouders eisen prijsstijging

6 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Na melkveehouders gaan ook Franse varkenshouders protesteren voor hogere prijzen. Pleinchamps meldt dat de producenten 3 tot 7 cent meer voor het vlees willen krijgen en dat de structuur van de productieketen wordt geëvalueerd.

Varkenshouders in Frankrijk hebben in Duinkerken gedemonstreerd tegen de lastige omstandigheden in de sector. Volgens de producten moet de overheid meer doen om eerlijke prijsvorming voor varkensvlees mogelijk te maken.

De varkenshouders vragen om een herwaardering van het vlees. Hierdoor denken de producenten 3 tot 7 cent meer aan het vlees te kunnen verdienen. Volgens de noordelijke afdeling van de Franse Vereniging van Varkenshouders bedragen de inkomsten nu ongeveer 25 cent per kilo. Dit is te weinig om kostendekken te produceren. Daarnaast hebben Franse varkenshouders sinds 2007 te maken met dalende inkomsten en stijgende kosten.

Verder eisen de producenten dat wordt gekeken naar de verschillende schakels in de productieketen zodat er meer aandacht komt voor de producten in de schappen van de supermarkten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Ch. Maes 6 Mei 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10825887/Franse-varkenshouders-eisen-prijsstijging]Franse varkenshouders eisen prijsstijging[/url]
Daar zijn ze in ieder actiever dan onze LTO.
boereke 6 Mei 2013
kan lto boeren nog wat van leren
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden