Reorganisatiekosten bottleneck

Pigture Group boekt verlies van 7 ton

29 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het zit Pigture Group, moedermaatschappij van Topigs en Varkens K.I., niet mee. Zakte vorig jaar de winst al weg naar 0,3 miljoen, dit jaar heeft het bedrijf zelfs met een verlies van 7 ton te maken. Onder meer reorganisatiekosten en afwaardering ontroerend goed zijn daar verantwoordelijk voor.

Begin 2012 maakte het bedrijf bekend te gaan reorganiseren vanwege de sterke krimp in de zeugenhouderij. Toen werd rekening gehouden met een zeugenstapel van 850.000 dieren voor 2013. De meeste banen verdwenen hierdoor bij Varkens K.I.

Bij het bekendmaken van de jaarresultaten meldt het ledenblad van Pigture Group dat onder meer de reorganisatie voor rode cijfers op de balans gezorgd heeft. De omzet bedroeg over 2012 nog wel 94 miljoen euro. Minder dan de 97,5 miljoen van het jaar ervoor, maar meer dan in 2010 toen het bedrijf 92,1 miljoen euro verdiende. De winst daalde van 2,1 miljoen euro over 2010 naar een verlies van 7 ton over 2012.  

Toch was er op de ledenavond van maandag ook nog goed nieuws, want de thuismarkt kromp minder dan waar op gerekend was. Wat niet wil zeggen dat de afzet helemaal niet daalde, want dat gebeurde wel als gevolg van een krimp bij de zeugenstapel. Door de daling van het aantal zeugenhouders in Nederland neemt de concurrentie bij varkensgenetica toe en ook daarvan ondervindt de groep hinder.

Verder had het bedrijf succes in Rusland, China, Canada en de VS. In Spanje en Brazilië ´was het een moeilijke markt´.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden