Deal nog niet voltooid

Kartelwaakhond VS keurt overname Smithfield goed

16 Juli 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Amerikaanse mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van Smithfield Foods door het Chinese Shuangui Group. Ook Poolse en Mexicaanse mededingingsautoriteiten keuren de overname goed, zo meldt het bedrijf.

Met het groene licht van de Amerikaanse, Mexicaanse en Poolse overheidsinstanties is de overname door Shuangui een stap dichterbij, maar nog niet voltooid. De aandeelhouders van Smithfield kunnen de deal nog blokkeren wanneer het bod van 25,92 euro per aandeel niet wordt geaccepteerd. Daarnaast moeten mededingingsautoriteiten in andere landen waar Smithfield actief is nog goedkeuring verlenen.

Ook de Amerikaanse Commissie voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten kan nog een spaak in het wiel steken wanneer de overname wordt gezien als een bedreiging voor de binnenlandse veiligheid van de VS. Een belangrijk punt hierbij is de Amerikaanse voedselvoorziening.

Smithfield verwerkt jaarlijks 15 miljoen varkens en produceert op jaarbasis 2,7 miljard kilo varkensvlees. Hiermee is het de grootste producent ter wereld. In mei maakte Shuangui, de grootste producent van varkensvlees in China, bekend dat het Smithfield voor 3,67 miljard euro wil overnemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden