Worstindustrie bankroet

Prijskartel in Duitse vleesindustrie

9 September 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Weer is er sprake van een prijskartel in de agrarische sector in Duitsland. Ditmaal betreft het de vleesbranche. Ongeveer 24 bedrijven zouden prijsafspraken hebben gemaakt. 

Zo’n 24 bedrijven in de Duitse vleesindustrie hebben een kartel gevormd en prijsafspraken gemaakt. Het Bundeskartellamt is een onderzoek gestart en heeft kantoren onderzocht. De verdachten worden geconfronteerd met boetes van in totaal honderden miljoenen. Voor sommige bedrijven dreigt nu een faillissement. 

In de afgelopen vier jaar heeft het Bundeskartellamt verschillende worstfabrieken doorgelicht om bewijzen van prijsafspraken te vinden. Aanleiding daarvoor was een anonieme verklaring tegen de firma Firma Heinrich Nölke (Gutfried). Daarna steeg het aantal verdachte ondernemingen snel. Maandag werden vrijwel alle grote fabrikanten beschuldigd van deelname aan het kartel. 

Volgens het rapport hebben verscheidene worstmakers hun misstap toegegeven. Ook de branchevereniging erkent dat er in sommige gevallen sprake is van prijsafspraken. Zij vrezen voor het voortbestaan van enkele bedrijven en waarschuwen voor een zwakke winst van de worstindustrie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Dereek 9 September 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10833893/Prijskartel-in-Duitse-vleesindustrie-aan-het-licht]Prijskartel in Duitse vleesindustrie aan het licht[/url]
Hebben ze samen te goedkoop ingekocht of samen te duur verkocht?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden