Vier vragen aan Richard Corsmit

DuynieBeuker boort met deal Bakker markten aan

18 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Duynie en Beuker bundelden in mei de krachten met als doel een krachtige partij te creëren die beter moet kunnen inspelen op kansen in Europa. Nederland wordt echter ook nauwlettend gevolgd. Richard Corsmit, CEO van DuynieBeuker, zegt dat de overname van Fouragehandel Jan Bakker kansen op nieuwe markten creëert.

Waarom is Fouragehandel Jan Bakker overgenomen?
‘De gelegenheid om de fouragehandel van Jan Bakker over te nemen deed zich voor. Het past binnen het voerconcept van DuynieBeuker en de ambitie om de voedingswaarde en de afzet van vochtrijke diervoeders te verbeteren. In Nederland zijn wij de grootste en DuynieBeuker richt zich voornamelijk op groei in Europa, maar Nederland is hier een onderdeel van en dus wordt ook hier gekeken naar kansen om onze positie te versterken en de dienstverlening aan klanten te verbeteren.’

Wat zijn verder kansen binnen Nederland?
In Nederland zijn voldoende kansen, maar deze verschillen wel met kansen in andere Europese landen. In Nederland draait het veel meer om het verbeteren van voerconcepten. De markt is voortdurend in beweging, maar uiteindelijk draait het om de beschikbaarheid van grondstoffen en de voederwaardes van producten. Het beter tot het recht laten komen van producten speelt een grote rol en hiervoor is onderzoek en ontwikkeling nodig.

Soltens besloot in maart de afzet van perspulp te beperken tot drie kanalen. Jan Bakker zegt dat dit absoluut invloed heeft gehad op de verkoop van de fouragehandel.
"Dit heeft ongetwijfeld invloed gehad, maar het is waarschijnlijk één van de redenen. Op een gegeven moment moet je ook stappen durven te nemen en nadenken over de toekomst van het bedrijf en het belang van de afnemer.

De fouragehandel van Jan Bakker bestond naast vochtrijke diervoeders ook uit ruwvoer. DuynieBeuker is gespecialiseerd in vochtrijke diervoeders. Zorgt de overname ook voor verbreding van het bedrijf en levert dit nieuwe kansen op?
Naast vochtrijke voerproducten is DuynieBeuker wel actief op het gebied van ruwvoer, maar dit aandeel is zeer klein, dus ja, met de overname zorgt voor verbreding en nieuwe mogelijkheden. Het is ook in het belang van de afnemer dat wij verschillende producten kunnen aanbieden. Het is een stukje dienstverlening dat wij ook ruwvoer leveren en een boer kan zaken doen met één leverancier.

Richard Corsmit.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DuynieBeuker
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Tinus 23 Oktober 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10836901/DuynieBeuker-boort-met-deal-Bakker-markten-aan]DuynieBeuker boort met deal Bakker markten aan[/url]
Waarom is Fouragehandel Jan Bakker overgenomen?
‘De gelegenheid om de fouragehandel van Jan Bakker over te nemen deed zich voor.

Tjonge jonge wat een geleuter,had de "journalist"niet even door kunnen vragen wat de reden was van "de gelegenheid"
Krelis 23 Oktober 2013
Moet je boerenbusiness beter volgen Tinus. Hebben meerdere stukken geschreven onder meer met Jan Bakker zelf. Staat alles in. Gewoon ff zoeken als je daarvoor in de 'gelegenheid' bent.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden