Vion onschuldig

Zwendel met Beter Leven was valse beschuldiging

30 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Begin september kwam het Beter Leven-vlees in zwaar weer terecht door een uitzending van Zembla. Toen al gaf Vion aan meer vlees van het keurmerk te hebben dan er verkocht wordt. Nu wordt dat bevestigd door Alders. De beschuldigingen waren ongegrond.

"Naast het verbeteren van dierenwelzijn is het voor Vion van groot belang dat de consument die producten krijgt die op de verpakking vermeld staan", zo meldt Vion op haar website. Dat dit daadwerkelijke gebeurt werd woensdag door de Commissie Alders bevestigd.

Het onderzoek was nodig omdat twee medewerkers van Vion tegen Zembla gezegd hadden dat ook regulier vlees onder het Beter Leven kenmerk werd verkocht. Direct na de uitzending gaf Vion aan meer Beter Leven-vlees te bezitten dan er verkocht werd. Ook had Zembla het nagelaten om wederhoor te plegen.

Toch zat er voor de Dierenbescherming niets anders op dan onderzoek te laten uitvoeren naar het handelen van Vion. Vion en de Dierenbescherming zijn samen betrokken bij het kenmerk. Uit onderzoek van de Commissie Alders is nu gebleken dat de beschuldigingen vals waren en Vion doet wat ze claimt te doen.

Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, schrijft: "Het Beter Leven kenmerk staat als een huis en datzelfde geldt voor alle betrokkenen. Ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken dat de consument krijgt wat hij ziet met het Beter Leven kenmerk: een diervriendelijker geproduceerd stukje vlees".

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden