In Duitsland is in het derde kwartaal van 2013 1,97 miljoen ton vlees geproduceerd. Dit is een daling van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Vooral de productie van varkensvlees is, door een lager gewicht van de dieren, teruggelopen. Dit blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de Statistiek.
In de periode van juli tot en met september zijn 14,4 miljoen varkens geslacht. Hoewel dit een stijging van is 105.000 dieren, of 0,7 procent, ten opzichte van dezelfde periode in 2012, is er minder vlees geproduceerd. Dit wordt veroorzaakt door een daling van het gemiddelde gewicht van 1,5 kilo. Hierdoor is 1,3 miljoen ton varkensvlees geproduceerd in de zomermaanden, hetgeen een daling is van 12.100 ton, of 0,9 procent, ten opzichte van 2012. De varkensvleesproductie maakt 67.6 procent uit van het totaal.
De productie van rundvlees in Duitsland is ook afgenomen. Werd in het derde kwartaal van 2012 nog 275.000 ton rundvlees geproduceerd, in het derde kwartaal van 2013 bedroeg het volume 267.000 ton. Dit is een daling van 2,9 procent. Het aantal slachtingen is met 3,9 procent gedaald tot 847.000 dieren.
De pluimveevleessector volgt niet de dalende trend. In het derde kwartaal is 366.000 ton pluimveevlees geproduceerd. Dit is een plus van 3,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.