Hogere eisen voor vlees

Voeradditief voor Cargill ontwikkeld in Nederland

12 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

Provimi gaat voor Cargill een reeks additieven voor veevoer ontwikkelen. De voertoevoegingen moeten een bijdrage leveren aan de productie van duurzaam vlees.

Volgens Cargill zorgt de groeiende middenklasse van opkomende economieën voor een toename van de vraag naar dierlijke eiwitten. Daarnaast neemt ook de vraag van consumenten naar dierenwelzijn toe. Dit zet veehouders onder druk om meer vlees op een duurzamere manier te produceren.

De vraag naar specialistische toevoegingen aan het voer neemt hierdoor toe. Volgens het bedrijf zijn veehouders constant opzoek naar nieuwe manieren om het resultaat en de voerconversie te verbeteren en aan de veranderde vraag van consumenten te voldoen.

Om aan de toenemende vraag te voldoen heeft het bedrijf onder de naam ‘Promote’ een additievenlijn uitgerold. De producten worden door het Nederlandse Provimi, een onderdeel van Cargill dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van premixen, concentraten en specialiteiten zoals melkvervangers en biggenvoeders, ontwikkeld en in de markt gezet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden