Honderd procent in zicht

Groepshuisvesting Duitse zeugen bijna klaar

3 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse varkenshouders hebben bijna de honderd procent bereikt bij het omzetten van het zeugensysteem naar groepshuisvesting. Volgens de Europese Commissie hebben veertien lidstaten in de EU de omzetting afgesloten, zo meldt Agrar Heute.

Aan de door Europa geëiste groepshuisvesting voor zeugen wordt vanaf begin volgend jaar voldaan. Dan zijn 99,2 procent van de zeugenhouders overgestapt naar het nieuwe systeem.  

In tien van de zestien deelstaten is de omzetting naar groepshuisvesting al een feit. In twee deelstaten bevinden zich geen zeugenhouders en in de overige vier landen ligt het percentage overgestapte bedrijven tussen de 95 en 99 procent.

Uit de berichtgeving van de commissie voor diergezondheid blijkt dat vanaf oktober dit jaar veertien landen volledig overgestapt zijn naar groepshuisvesting. In de overige landen is 90 tot 99,9 procent van de zeugenhouders overgestapt naar groepshuisvesting.

Vanaf 1 januari 2013 is het in de EU verplicht om zeugen in groepen te houden. De lidstaten hebben twaalf jaar de tijd gehad om op het nieuwe houderijsysteem over te stappen. In Duitsland was echter in de nazomer van 2012 net de helft van de zeugenhouders overgestapt. De Europese Commissie dreigde er daarom meer vanaf begin 2013 te beginnen met een inbreukprocedure.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

zeugenhouders
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden