Management al weg

Encebe biedt nogmaals excuses aan

23 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

De verwisseling van biologisch varkensvlees met gangbaar varkensvlees blijft Encebe, onderdeel van Vion, achtervolgen. In totaal ging het hierbij om 11 ton ham. Ondertussen is het management niet meer actief en beterschap belooft, maar de storm is daarmee nog niet over.

"Encebe vindt deze verwisseling volstrekt onacceptabel, betreurt het zeer dat dit heeft plaatsgevonden en biedt nogmaals haar excuses aan." Daarmee gaat Encebe nogmaals door het stof heen sinds medewerkers bekend maakte dat er geknoeid was met biologisch vlees. Afgezien van de 11 ton biologische ham, die niet biologische was, zijn er verder door de Commissie Alders geen onregelmatigheden aangetroffen.

Ondertussen is het wachten op de uitslag van het tuchtgerecht. Skal Biocontrole neemt namelijk niet genoegen met excuses en heeft de zaak voorgelegd bij het gerecht. Ondertussen is het management wat in de zomer van 2012 betrokken was bij de "bewuste" verwisseling al niet meer in functie en niet meer actief voor de onderneming. Tevens worden de interne controles en werkprocedures aangepast en verscherpt.

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden