Sigma grootste aandeelhouder

Chinezen delen Campofrio met Mexicanen

7 Januari 2014

Het Mexicaanse Sigma Alimentos en het Chinese Shuanghui International gaan de controle over Campofrio delen. Dit is de grootste producent van voorverpakte vleesproducten in Europa en het moederbedrijf van Stegeman.

Sigma heeft een belang van 44,72 procent in Campofrio. In een verklaring laat het Mexicaanse bedrijven weten dat dit aandeel wordt gecombineerd met het belang van 36,99 procent van Shuanghui. Sigma levert de bestuursvoorzitter en drie andere bestuursleden. De vicevoorzitter en twee andere bestuursleden zijn afkomstig uit de Chinese gelederen.

De deal tussen de twee bedrijven om de macht over het Spaanse Campofrio te verdelen maakt een einde aan een strijd die in november begon. Sigma maakte in deze maand bekend het Spaanse bedrijf voor 695,1 miljoen euro over te willen nemen. Shuanghui was de grootste aandeelhouder van Campofrio waardoor het Chinese bedrijf verplicht was een tegenbod uit te brengen.

Shuanghui had de aandelen van Campofrio in handen gekregen na de overname van het Amerikaanse Smithfield. De grootste varkensvleesproducent ter wereld is in 2013 voor 5,21 miljard euro aangekocht. Campofrio is in Nederland actief met de verkoop van Spaanse vleesproducten. In 2008 heeft het bedrijf Stegeman overgenomen.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief