Goed alternatief voor soja

Afzet erwten eiwit start in week 3

9 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

DuynieBeuker gaat naar verwachting in de loop van week drie een begin maken met de afzet van erwten eiwit. Het product is een goede concurrent van sojaproducten in het rantsoen van varkens en melkvee.

Erwten eiwit is een vloeibaar product met ongeveer 25 procent droge stof, dat ontstaat tijdens de verwerking van erwten. Tijdens het malen van erwten voor de zetmeelwinning worden de erwten ontdaan het zetmeel en de vezel waardoor zuiver erwten eiwit overblijft. Op de fabriekslocatie wordt de erteneiwit geënt met melkzuurbacteriën en wordt de erwteneiwit aangezuurd zodat de stabiliteit van het product gewaarborgd blijft.

Met een ruw eiwitgehalte van ongeveer 340 gram per kilo drogestof en een darmverteerbaar lysinegehalte van 18,4 gram per kilo drogestof vormt erwten eiwit een goede vervanger van eiwit en aminozuren afkomstig uit sojaschroot. Daarnaast kan erwten eiwit worden ingezet naast tarwegistconcentraat in het rantsoen van varkens.

Met een voederwaardeprijs van 55 procent is het product een aantrekkelijk kostprijs verlagend alternatief voor andere eiwitrijke grondstoffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden