DuynieBeuker gaat naar verwachting in de loop van week drie een begin maken met de afzet van erwten eiwit. Het product is een goede concurrent van sojaproducten in het rantsoen van varkens en melkvee.
Erwten eiwit is een vloeibaar product met ongeveer 25 procent droge stof, dat ontstaat tijdens de verwerking van erwten. Tijdens het malen van erwten voor de zetmeelwinning worden de erwten ontdaan het zetmeel en de vezel waardoor zuiver erwten eiwit overblijft. Op de fabriekslocatie wordt de erteneiwit geënt met melkzuurbacteriën en wordt de erwteneiwit aangezuurd zodat de stabiliteit van het product gewaarborgd blijft.
Met een ruw eiwitgehalte van ongeveer 340 gram per kilo drogestof en een darmverteerbaar lysinegehalte van 18,4 gram per kilo drogestof vormt erwten eiwit een goede vervanger van eiwit en aminozuren afkomstig uit sojaschroot. Daarnaast kan erwten eiwit worden ingezet naast tarwegistconcentraat in het rantsoen van varkens.
Met een voederwaardeprijs van 55 procent is het product een aantrekkelijk kostprijs verlagend alternatief voor andere eiwitrijke grondstoffen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.