Ontevredenheid groeit

Varkenshouders kritisch op voerleverancier

22 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Varkens- en pluimveehouders zijn in toenemende mate ontevreden over de eigen voerleverancier. Wel zijn nog altijd meer veehouder tevreden met de leverancier. Dit blijkt uit een onderzoek van AgriDirect.

Van de ongeveer 1.300 ondervraagde varkenshouders heeft 4,7 procent aangegeven niet tevreden te zijn met de leverancier waar het voer wordt ingekocht. In 2012 was 3,6 procent van de varkenshouders niet geheel tevreden met de voerleverancier. Op gesloten varkensbedrijven is 5,4 procent van de ondernemers ontevreden.

De ontevredenheid onder pluimveehouders neemt het sterkst toe. In 2012 gaf 2,5 procent van de ondernemers aan niet geheel tevreden te zijn met de voerleverancier. In 2013 is dit gestegen naar 5,8 procent. Op gesloten pluimveebedrijven is 6,1 procent ontevreden over de voerleverancier.

Naast de ontevredenheid, groeit ook de tevredenheid. 21,7 procent van de pluimveehouders en 18,4 procent van de varkenshouders zeggen zeer tevreden te zijn met hun huidige mengvoerleverancier. In 2012 lagen deze percentages nog op respectievelijk 13,9 procent en 12,8 procent.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

agridirect
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden