Klein deel wil nieuwe aanbieder

Zelf voer mengen populair in Duitse varkenssector

24 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

In de Duitse varkenshouderij mengt 6 van de 10 ondernemers voer voor de dieren zelf. Het aandeel ligt in de pluimveehouder nog een stuk hoger, zo blijkt uit een enquête van Agridirect Duitsland.

Van de 4.500 ondervraagde varkenshouders met meer dan 500 vleesvarkens of 100 zeugenhouders en pluimveehouders met 10.000 leghennnen of 15.000 vleeskuikens, gaf 79,6 procent van de leghennenhouders aan zelf het voer te mengen. In de vleeskuikenhouderij ligt dit aandeel op 84,2 procent.

Dit is aanzienlijk hoger dan het geval is in de Duitse varkenssector. Van de ondervraagde vleesvarkenshouders mengt 66,4 procent zelf het voer. In de zeugenhouderij mengt 65,5 procent van de ondernemers zelf het voer. 

Varkens- en pluimveehouders die via een contract aan een mengvoerleveranciers zijn gebonden zijn over het algemeen tevreden. Wel geeft 8,2 procent aan graag het verhaal van een andere leverancier aan te horen. Van deze groep zegt 4,8 procent zich te oriënteren op een andere leverancier terwijl 3,4 procent hier over nadenkt. Vooral pluimveehouders in Duitsland hebben de intentie om te praten met een andere voerleverancier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

zeugenhouders
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Tearpoal 24 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10845013/Zelf-voer-mengen-populair-in-Duitse-varkenssector]Zelf voer mengen populair in Duitse varkenssector[/url]
Als je bij een Nederlandse voerproducent aanvullend voer koopt, weet dan dat deze voerproducent dit voer ziet waar weinig concurrentie in is, en hij denkt dat hier een hoge marge op te halen is
Uiteindelijk kan het dan zo worden, wat je bespaard met aankoop van losse grondstoffen, het er bij het aanvullend voer er weer bij betaald. Het is overigens wel een kans.
voeradvies 25 Februari 2014
Laat je aanvullend voer maken via mijnvoer.nl duidelijk en eerlijk vergelijken. Hulp nodig, dan zijn er onafhankelijke nutritionisten die je kunnen helpen.
Zo kun je veel besparen.
Bert 26 Februari 2014
@ Voeradvies, het geld is op bij de mesters. Daarom zie je denk ik niet veel deelname. De fokkers laten zich liever een gezapig verhaal voorhouden mbt het voer en twijfelen dan teveel of ze overstag zullen gaan. Initiatief is zeker goed!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden