Stijging van 13 procent in 2013

Meer bedrijven enten tegen Circo en Mycoplasma

28 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het aantal zeugenhouders dat vaccineert tegen Circo en Mycoplasma is in 2013 met 13 procent gestegen. Dit blijkt uit de hokdierscanner van AgriDirect.

Voor de enquête heeft AgriDirect in de zomer van 2013 500 varkenshouders met minimaal 300 fokzeugen vragen gesteld over vaccinatie tegen Circo en Mycoplasma. Uit de resultaten blijkt dat het aantal bedrijven dat vaccineert tegen de ziekteverwekkers van de wegkwijnziekte en longontsteking is gestegen. Op 85 procent van de bedrijven worden biggen tegen Circo ingeënt. Tegen Mycoplasma wordt op 75 procent van de bedrijven gevaccineerd. 48 procent van de bedrijven ent tegen beide ziekten, dit is een stijging van 13 procent ten opzichte van 2012.

De stijging van het aantal vaccinaties is in 2012 ingezet. Volgens Boehringer Ingelheim, dat opdracht gaf voor het onderzoek, is dit te danken aan de introductie van een entstof die zowel bescherming biedt tegen Circo, als tegen Mycoplasma.

Door te vaccineren tegen de ziekten neemt het aantal slijters af en verbetert de groei en neemt de uniformiteit van biggen toe. Andere resultaten van vaccineren zijn minder hoesten en longproblemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden