Door Afrikaanse varkenspest

Wit-Rusland telt 22 procent minder varkens

6 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De varkensstapel van Wit-Rusland is sterkt gekrompen. De reden hiervoor is Afrikaanse varkenspest. Experts beschuldigen het land van het achterhouden van informatie over het aantal uitbraken van de ziekte.

Uit cijfers van het bureau voor de statistiek van het land blijkt dat Wit-Rusland op 1 januari 2014 3,3 miljoen varkens telde. Dit is een daling van 22,2 procent ten opzichte van dezelfde dag in 2012. De daling wordt veroorzaakt door Afrikaanse varkenspest. De schade die de ziekte heeft veroorzaakt wordt geraamd op ongeveer 75 miljoen euro.

De eerste uitbraak van Afrikaanse varkenspest op Wit-Russische bodem werd in april 2013 geconstateerd. Sindsdien hebben de autoriteiten van het land vijf gevallen officieel bevestigd. Volgens experts heeft de ziekte op meer plaatsen de kop opgestoken, maar wordt dit door de autoriteiten in de doofpot gestopt.

Het achterhouden van informatie is bevestigd door vertegenwoordigers van de vereniging van Russische vleesproducenten. De voorzitter van de vereniging zegt dat in Wit-Rusland 15 gevallen van Afrikaanse varkenspest zijn geconstateerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden