Vleesvoorraad stijgt 3 procent

Varkensziekte zorgt voor voorraadvorming in VS

24 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De voorraad aan varkensvlees in de VS is in februari met drie procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2013. De reden voor de stijging is het toenemende aantal gevallen Porcine Epidemische Diarree, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Het PED-virus is sinds april 2014 4.757 keer geconstateerd. In North Carolina, de tweede varkensstaat van de VS zijn 502 gevallen vastgesteld. Het aantal varkens tot 22,7 kilo is in 2013 met 10,6 procent gedaald tot 2,7 miljoen dieren. Door kleinere varkensstapel heeft Smithfield het aantal slachtdagen van een van de grootste slachterijen van de VS gedaald.

Door het dreigende krappe varkensaanbod worden meer voorraden varkensvlees aangelegd. In februari lag in totaal 296,6 miljoen kilo varkensvlees opgeslagen in de VS. Nooit eerder was het volume in februari zo groot. Ten opzichte van dezelfde maand in 2013 is de voorraad met 3,2 procent gestegen. In vergelijking met januari ligt het opgeslagen volume 5,7 procent hoger.

De voorraad varkensbuiken is, ten opzichte van 2013, met 105 procent gestegen tot 40 miljoen kilo. Met 52,3 miljoen kilo is het opgeslagen volume ham 5,8 procent gestegen in vergelijking met 2013.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden