Samenwerking ondertekend

Platform Varkensketen zet in op innovatie

23 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Verschillende partijen die actief zijn in de Nederlandse varkensvleesketen slaan de handen ineen in het Platform Varkensketen. Het samenwerkingsverband wil middels het stimuleren van innovatie de varkensvleesproductie verduurzamen.

In het Platform Varkensketen gaan de LTO vakgroep varkenshouderij, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) met elkaar samenwerken. De partijen hebben vandaag, 23 april, het akkoord voor de samenwerking ondertekend.

Het voornaamste agendapunt is het innoveren van de bedrijfstak en de verduurzaming van de varkensvleesproductie. Hiervoor gaan de partijen werken aan het uitwerken en invoeren van het rapport ‘Recept voor duurzaam varkensvlees’ dan aan Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken is aangeboden.

De samenwerking tussen de ketenpartijen moet ook het inkomen en het rendement van varkenshouders en –vleesproducenten verbeteren. Daarnaast is het platform een antwoord op het wegvallen van het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Diervoeder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DTOnevediNVV
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden