Vraag daalt niet

Consumenten VS zien prijs varkensvlees stijgen

1 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Door de krimpende varkensstapel door Porcine Epidemische Diarree gaat de varkensprijs in de Verenigde Staten 15 tot 25 procent stijgen. Ook consumentenprijzen gaat fors stijgen door het tekort aan varkensvlees.

Aan de gevolgen van het PED-virus zijn naar schatting al zeven miljoen biggen gestorven. De varkensprijs is hierdoor al naar record hoogte gestegen. Ondanks de prijsstijgingen is de vraag van consumenten nauwelijks gedaald, meldt Reuters.

Howard Hill, de voorzitter van de voorzitter van de vereniging van varkensproducenten, verwacht dat in 2014 10 procent minder varkens worden geslacht dan in 2013. In het derde kwartaal daalt de varkensvleesproductie met zes tot acht procent.

Hill verwacht dat Amerikaanse varkenssector het beste financiële jaar ooit tegemoet gaat. ‘De productiekosten zijn relatief laag en de varkensprijzen gaan met 15 tot 25 procent gaat stijgen. Alle individuele varkenshouders, ook degenen die door PED zijn getroffen, gaan hier van profiteren.’

Tyson Foods, een van de grootste varkensvleesproducenten van de VS, is minder negatief over de daling van de varkensvlees productie. Het bedrijf verwacht dat de vleesproductie met twee tot vierprocent daalt in 2014. Dit heeft echter wel invloed op de prijzen, want volgens Tyson Foods zijn er nog geen signalen dat de vraag van consumenten gaat afnemen. Wanneer de vraag peen hoog niveau blijft, maar de productie daalt, dan kunnen de prijzen die consumenten voor varkensvlees betalen met 10 tot 12 procent stijgen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden