Flinke uitbreiding op stapel

Smithfield sluit eerste kwartaal met recordwinst

16 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Smithfield Foods, onderdeel van het Chinese WH Group, heeft de winst in het eerste kwartaal van 2014 verzesvoudigd ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar eerder, dat heeft de vleesgigant bekend gemaakt. De winst steeg van 18,2 miljoen dollar afgelopen jaar naar 105.3 miljoen dollar dit jaar.

Reden voor de stijging is een grotere internationale afzet en hogere varkensprijzen, aldus de onderneming. Het exportvolume van het bedrijf liet in de eerste drie maanden van dit jaar een stijging van 17 procent zien, de omzet ging met drie procent omhoog. Topman Ken Sullivan liet weten dat dit het beste eerste kwartaal ooit was.

De voedselgigant heeft voor de komende jaren plannen om verder uit te breiden. Er liggen plannen om in China twintig brand-stores te openen. Het grootste deel hiervan zijn kiosken in grotere winkels. Daarnaast is er een fabriek van Smithfield in aanbouw en worden er de komende 18 tot 24 maanden nog drie fabrieken uit de grond gestampt. Hier worden worst, bacon en ham geproduceerd, afkomstig van grondstoffen uit de Verenigde Staten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden