Marge varkenssector daalt

Zeugenhouderij boekt fors meer voerwinst

21 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De voerwinst inde zeugenhouderij lag in de eerste maanden van 2014 fors hoger dan in 2013. In de vleesvarkenshouderij is de voerwinst sterk gedaald, zo blijkt uit cijfers van DLV Intensief Advies.

In de zeugensector is in de eerste vier maanden van 2014 een voerwinst van 903 euro per gemiddeld aanwezige zeug gerealiseerd. In april steeg de voerwinst zelfs naar 955 euro. In dezelfde periode in 2013 lag de voerwinst op 660 euro per gemiddeld aanwezige zeug.

Door de hogere voerwinst in de marge gestegen van 40 euro in de eerste vier maanden van 2013, naar 283 euro in de eerste vier maanden van 2014.

In de vleesvarkenssector is de marge echter verslechterd. In de periode van januari tot en met april is een resultaat van -40,75 euro geboekt. In de zelfde periode in 2013 bedroeg de marge -39 euro.

De voerwinst in de vleesvarkenshouderij lag in de eerste vier maanden van 2014 op 44 euro per gemiddeld aanwezig vleesvarken. In februari daalde de voerwinst zelfs naar 32 euro per vleesvarken. In 2013 lag de voerwinst in dezelfde periode tussen de 43 en 55 euro per gemiddeld aanwezig vleesvarken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DLV
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Varkenshouder 21 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10850841/Zeugenhouderij-boekt-fors-meer-voerwinst]Zeugenhouderij boekt fors meer voerwinst[/url]
DLV heeft het nog niet begrepen. Ze zijn razend druk met zowel zeugen- als vleesvarkenshouders die onder curatele van de bank staan en dan toch deze cijfers blijven publiceren. Punt is o.a. dat er bij aanvang van elk nieuw jaar weinig biggen zijn door najaarsverwerpen, meer terugkomers, kleinere tomen en dit jaar ook veel uitval door clostridia. Dat maakt de biggen duur, maar ze zijn er ook veel minder. DLV blijft echter gewoon rekenen met jaarronde technische Agrovision gemiddelden, waar sowieso al niets van klopt. Bereken maar eens een omzetwinst van bijv. kersen in januari, goh er zijn nauwelijks verkopen.....
WW 21 Mei 2014
DLV publiceert, Boerenbusiness doet dat ook. Dacht dat de wil van de varkenshouder is dat dit niet meer gebeurd. Ik verwacht op deze site een reactie van jullie.
m marsman 23 Mei 2014
De meeste bedrijven hebben het ondertussen wel begrepen dat de varkenshouders niet gebaat zijn bij dit soort publicaties, maar kennelijk de DLV nog niet.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden