Meer kennis nodig

26 miljoen dollar voor bestrijding PED-virus

6 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Verenigde Staten hebben 26 miljoen dollar gereserveerd voor de bestrijding van het dodelijke varkensvirus PED, dat heeft de Amerikaanse minister van Landbouw Vilsack bekend gemaakt. Het virus heeft in een jaar tijd acht miljoen varkens het leven gekost.

Vilsack liet varkensproducenten op de World Pork Expo in Des Moines weten dat het bedrag kan stijgen naar 30 miljoen dollar aangezien het ministerie in 2015 voor vier miljoen dollar onderzoek wil laten doen naar een vaccin tegen het PED-virus.

Het geld is deels bedoeld om de ziekte beter in kaart te kunnen brengen. Varkenshouderijen zullen op korte termijn verplicht worden aan de veearts melding te maken als het virus op hun bedrijf uitbreekt. Op deze manier kan een plan opgesteld worden om de uitbraak onder controle te kunnen houden.

"Er is behoefte aan meer informatie over deze varkensziekte zodat het beter beheersbaar wordt" aldus de minister. "We willen weten hoe een dergelijk virus het land binnen kan komen en hoe we er mee om moeten gaan. Dat betekent niet dat we inzetten op een vervoersverbod of bedrijven in quarantaine gaan zetten, het gaat om de noodzaak van het vastleggen van uitbraken en een degelijk actieplan hebben", zo stelde Vilsack de aanwezige varkenshouders gerust.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

PED
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden