Na 2017 iedereen om

Cargill investeert stevig in groepshuisvesting

10 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voedings- en voerconcern Cargill, één van de grootste producenten van varkensvlees in de Verenigde Staten, wil op zijn zeugenbedrijven voor eind volgend jaar zijn overgeschakeld op groepshuisvesting. Varkensbedrijven die op contract zeugen van Cargill houden, moeten de stallen voor eind 2017 hebben ingericht voor groepshuisvesting. Cargill neemt met zijn zeugenbedrijven 30 procent van het totale jaarlijkse aanbod aan vleesvarkens voor zijn rekening op de twee slachterijen die het concern bezit in Illinois en Iowa.

Dit heeft Cargill dinsdag bekendgemaakt. Het concern zegt hiermee in te spelen op de groeiende vraag naar diervriendelijker geproduceerd varkensvlees van supermarkten, cateraars en de verwerkende industrie. De laatste jaren is al de helft van het aantal zeugenplaatsen dat Cargill bezit omgezet in groepshuisvesting. Zo heeft het concern in totaal 60 miljoen dollar geïnvesteerd in de aankoop en het verbeteren van groot varkensbedrijf bij Dalhart in de Amerikaanse staat Texas, waar de transitie naar groepshuisvesting nu aan het gang is, Hier werken meer dan 300 medewerkers die volgens Cargill worden bijgespijkerd in de nieuwe huisvesting.

’Een verandering als deze is uitdagend en kostbaar, maar volgens ons wel juist voor de toekomst van de varkensproductie in de Verenigde Staten. Onze klanten ondersteunen dit besluit’, zegt Mike Luker, president van Cargill Pork, in een verklaring. Wel geeft hij aan dat het tijd nodig heeft voordat varkensbedrijven, veelal familiebedrijven, de financiële armslag hebben om over te schakelen op groepshuisvesting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden