Prijsvraag Boehringer Ingelheim

75.000 euro voor PRRS-onderzoek

16 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Om het onderzoek naar de aanpak van het PRRS-virus te stimuleren, heeft Boehringer Ingelheim de Europese PRRS Research Award in het leven geroepen. Deelnemers maken kans op een forse geldprijs.

Met de award is een prijzenpot van in totaal 75.000 euro gemoeid. Het bedrag wordt uitgekeerd aan drie onderzoeksprojecten die nieuwe en praktische informatie geven om meer te begrijpen van de ziekte. Winnaars ontvangen 25.000 euro per project.

Naast het stimuleren van onderzoek naar praktische strategieën om PRRS onder controle te krijgen, heeft de PRRS-award ook als doel om de interactie tussen varkensonderzoekers en dierenartsen te verbeteren. Daarnaast moet de communicatie binnen de sector op het gebied van de aanpak van PRRS verbeteren.

De voorstellen worden beoordeeld op praktische toepasbaarheid, potentiële impact op de varkenshouderij en originaliteit en innovatie beoordeeld. Onderzoeksvoorstellen kunnen worden ingediend via www.europeansearchawards.com. De deadline is 18 juli en de winnaars worden in oktober bekend gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden