Zelfvoorzieningsgraad verhogen

Wit-Rusland wil 12 procent meer varkens

23 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Wit-Rusland wil minder afhankelijk worden van de invoer van varkensvlees. Om de zelfvoorzieningsgraad te verhogen, moet de varkensstapel de komende maanden 12 procent groeien. Deze ambitie sprak de Wit-Russische landbouwminister uit, zo meldt Agrar Heute.

Het Wit-Russische landbouwministerie heeft als doel gesteld dat het land in 2015 een varkensstapel van 2,03 miljoen dieren moet hebben. Dit is een stijging van 12 procent. In 2014 telt het land nog slechts 2,7 miljoen dieren. Hiervoor wil het land de komende maanden 15 grote varkenshouderijen uit de grond stampen.

Wit-Rusland wil investeren in de binnenlandse varkenssector omdat het land kampt met stijgende vraag naar varkensvlees. Door bevoorradingsproblemen, die mede zijn ingegeven door de grenssluiting voor Europees varkensvlees, kan echter niet aan de vraag worden voldaan.

De Europese Unie is verreweg de grootste leverancier van varkensvlees aan Wit-Rusland. In 2013 importeerde het land in totaal 97.000 ton varkensvlees. Hiervan was 90,3 procent, of 87.585 ton afkomstig uit de Europese Unie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Aantal fokzeugen zit weer in de lift

Nieuws Varkens

Daling van de varkensstapel vlakt af

Nieuws Varkens

Duits onderzoek: derde zeugenhouders bouwt af

Nieuws Varkens

Nederlandse varkensstapel op laagste punt in 40 jaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden