Tweede poging

Beursgang levert Chinese varkensreus 2 miljard op

29 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Chinese varkensreus WH Group, die in 2013 onder de naam Shuanghui International het Amerikaanse Smithfield overnam en hierdoor de grootse varkensvleesproducent ter wereld werd, verwacht 2,05 miljard dollar op te halen met een beursgang. Het is de tweede poging van het bedrijf geld om op te halen met een beursgang.

Ingewijden verklaarden aan Bloomberg dat WH Group voldoende orders binnen heeft gekregen voor de 2,57 miljard aandelen die het bedrijf in de verkoop doet bij de beursgang. De aandelen worden voor 6,20 Hongkongse dollars aangeboden. Dit is ongeveer 0,80 dollar of 0,59 euro. Slaagt WH Group erin alle anderen te verkopen, dan wordt 2,05 miljard dollar opgehaald met de beursgang.  De varkensreus heeft de mogelijkheid het aandelenpakket later uit te breiden met 385 miljoen aandelen, waardoor het totaalbedrag kan oplopen tot 2,36 miljard dollar.

WH Goup bewandelt de weg naar de beurs omdat het geld moet ophalen om de leningen terug te betalen die zijn afgesloten voor de overname van het Amerikaanse Smithfield Foods. Onder de aam Shuanghui International werd Smithfield in 2013 gekocht voor in totaal 7,1 miljard dollar. Om de overname te bekostigen zijn leningen van in totaal vier miljard dollar afgesloten, die WH Group terug wil betalen met de beursgang.

Het is de tweede keer dat het bedrijf een poging doet geld op te halen met de beursgang. Door een ongunstig beursklimaat en onvoldoende interesse in de aandelen, blies de Chinese varkensreus in april een beursgang af. De 2,05 miljard dollar die WH Group in juli verwacht op te halen is fors minder dan de 5,3 miljard dollar, wat in april het doel was.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden