Onzekerheid door communicatie

Onvrede over NVWA-beleid furazolidon-kwestie

4 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Varkens- en kalverhouders vinden dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meer en beter moet communiceren en transparanter moet opereren tijdens een crisis. Dit kwam naar voren tijdens een ledenbijeenkomst, die door de NVV en de LTO was georganiseerd, naar aanleiding van de furazolidon-kwestie.

Onder de aanwezige varkens- en kalverhouders heerste vooral opluchting dat de 97 varkensbedrijven zijn vrijgegeven en de dieren niet zijn geruimd. Daarnaast was er medeleven met de ondernemers op kalverbedrijven waarvan de dieren zijn, of worden geruimd.

Naast de opluchting heerste echter ook grote onvrede over de werkwijze van de NVWA. Tijdens de bijeenkomst is gesproken over communicatie en de juridische afwikkeling van de zaak. Gedupeerde ondernemers lieten weten dat hen niet direct duidelijk was waarom het bedrijf op slot werd gedaan en wat er precies aan de hand was. Ook waren de ondernemers niet op de hoogte van de werkwijzen en de procedures die de NVWA in dit soort situaties volgt.

De beperkte communicatie en het gebrek aan transparantie van de NVWA zorgde bij de varkens- en kalverhouders voor onduidelijkheid. Vooral de onzekerheid die de blokkade van bedrijven met zich meebracht, hebben de betrokkenen afgelopen weken parten gespeeld.

De LTO en de NVV willen op korte termijn een evaluatie met de NVWA, waarbij de kritiek en aandachtspunten die op de ledenbijeenkomst naar voren kwamen, worden meegenomen. Voor de juridische afwikkeling van de zaak hebben LTO en NVV advocaat Paul Mazel van Trip Advocaten aangetrokken. Het doel hiervan is om in gezamenlijk overleg met de voerfirma de geleden schade af te wikkelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DTONVVNVWA
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Gerda 6 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10855563/Onvrede-over-NVWA-beleid-furazolidon-kwestie]Onvrede over NVWA beleid furazolidon kwestie[/url]
Volgens mij wil advocaat Mazel (HenkJan) Coops aansprakelijk stellen. Zie hierover de berichtgeving op Pigbusiness.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden