Dankzij Amerikaanse tak

Chinese varkensvleesreus boekt meer winst

20 Augustus 2014

De Chinese vleesgigant WH Group, dat in 2013 onder de naam Shuanghui International het Amerikaanse Smithfield Foods voor 7,1 miljard dollar overnam, heeft in de eerste helft van 2014 fors meer winst geboekt.

De Chinese tak van het bedrijf boekte in de eerste zes maanden van 2014 een courant resultaat van 2,53 miljard euro. Dit is een stijging van 3,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Over de eerste helft van 2014 is een nettowinst van 260 miljoen euro geboekt, 30 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2013.

Het goede resultaat heeft WH Group voornamelijk te danken aan Smithfield Foods, de Amerikaanse varkensvleesreus die in 2013 voor 7,1 miljard dollar in handen kwam van het Chinese bedrijf. In de eerste zes maanden van 2014 steeg de omzet van Smithfield met 8,6 procent naar 7,2 miljard dollar. Het netto inkomen van het Amerikaanse bedrijf bedroeg 142,9 miljard dollar, 341 procent meer dan in 2013.

Het bestuur van WH Group is blij met de goede resultaten die in beide werelddelen zijn gerealiseerd. ‘In ben opgetogen dat zowel WH Group, als Smithfield Foods, de grootste varkensvleesproducenten in China en de VS, bemoedigende resultaten hebben geboekt in de eerste helft van 2014’, zei Wan Long, voorzitter en CEO van WH Group. ‘De sterke prestaties van beide bedrijven zijn een weergave van de groeiende vraag naar onze varkensvleesproducten in de wereld.’

WH Group slacht meer dan 15 miljoen varkens per jaar en produceert meer dan 2,7 miljoen ton vlees per jaar. In 2013 nam het bedrijf onder de naam Shuanghui International het Amerikaanse Smithfield Foods over. Het Amerikaanse bedrijf slacht eveneens 15 miljoen varkens per jaar waarmee WH Group de grootste varkensvleesproducent ter wereld is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesgigant China houdt resultaat vrij stabiel

Nieuws Varkens

Smithfield stopt de slacht op locatie in Virginia

Nieuws Varkens

Mexico blokkeert import varkensvleesgigant VS

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief