En zaaidatum groenbemesters

Sectoren pleiten voor uitstel uitrijdverbod

25 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Brancheorganisatie Cumela laat in een brief aan Staatssecretaris Dijksma weten de aanvraag voor het uitstel van het uitrijdverbod voor drijfmest, en de uiterste zaaidatum voor groenbemesters, te ondersteunen. LTO Nederland diende hier eerder een verzoek voor in. Cumela wil naast de aangevraagde ondersteuning ook voor veengrasland en bouwland uitstelling.

De omstandigheden zijn in Nederland momenteel zodanig dat het opschorten van het uitrijdverbod, en de uiterste zaaidatum voor groenbemesters, beide landbouwkundig gerechtvaardigd zijn. Dat meldt Cumela op hun website. LTO Nederland diende hier eerder al een verzoek voor in bij Staatssecretaris Dijksma.

De aanvraag van Cumela wijkt op een paar punten af, ten opzichte van die van LTO. Zo wil Cumela ook voor veengrasland uitstel, zodat alle soorten grasland in aanmerking komen voor een verlengde uitrijperiode. Ook wil Cumela voor alle bouwgrond in Nederland een uitstel.

De organisatie vraagt Dijksma op zeer korte termijn te handelen. Anders voelen loonbedrijven en boeren zich genoodzaakt om deze week, onder slechte omstandigheden, nog mest uit te gaan rijden. Dat zorgt vervolgens alleen voor structuurschade.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jan 26 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10857068/Sectoren-pleiten-voor-uitstel-uitrijdverbod]Sectoren pleiten voor uitstel uitrijdverbod[/url]
Reken maar niet dat dit uitstel er snel komt. Die ambtenaren werken niet zo snel.
Op zijn vroegst verwacht ik 16 September uitslag hierover, met een uitstel tot en met 15 September, met terugwerkende kracht.
Ik wordt kotsmisselijk van al die ambtenarij
tempo 26 Augustus 2014
de ambtenaren hebben liever dat je in de stront verzuipt.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden